2012. szeptember 11., kedd

Metarmorfózis

Volt  egy fehér pulcsim, azt hiszem 18 voltam, amikor kötöttem. Akkor nagyon szépnek tűnt, de mikor 1 éve elővettem, akkor láttam a hibákat, amivel ma már nem tudnék együtt élni. Arról se feledkezzünk meg, hogy 18 évesen kisebb voltam mint most. Szóval mikor elővettem, akkor hirtelen ötlettől vezérelve lebontottam, majd miután nyár vége volt, szedtem diólevelet meg gubót és befestettem. Nem tudtam mennyire fogja majd be, mert emlékeztem, hogy ez a fonal talán 15-20%-ban tartalmaz műszálat, a többi gyapjú. Ezért nem lett egyenletes, de szerintem ez jól áll ennek a színnek. Majd egy évig állt a fonal, több ötlet is volt, hogy mi lesz a sorsa, majd belekezdtem ebbe a pulcsiba.
A minta saját kútfőből ment (ezért kellett bontogatni, ugye...),  kicsit bővebb az alja, és nagyobbra is kötöttem, remélem jövőre is jó lesz, idén pedig jól alá lehet öltözni. A bárányokat Sári imádja, közösen terveztük meg a hímzést.
A koronáról nem bírtuk lebeszélni, de nem baj, mert ma megsúgta nekem, hogy ilyen szép pulcsiban, csak királylányok járhatnak, úgyhogy megnyugodtam :)
A képekért köszönet Teklának!

3 megjegyzés:

 1. Nagyon jó lett! Azok a bárányok! A korona pedig alapdarab :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyértelmű, nekem is be kéne szereznem egyet, elvégre egy igazi nő ruhatárában van korona :D
   Köszi!

   Törlés
 2. Szuper jó ez a pulcsi! Nagyon tetszik a színe, a formája, a bárányokról nem is beszélve! És igen, a korona valóban alapdarab a lányos házaknál :)

  VálaszTörlés