2013. január 28., hétfő

Applewood kardigán

Születésnapomra kaptam fonalutalványt a férjemtől, amit 2 motring Malabrigo Merino Worsted fonalba fektettem. Megláttam ezt a színt, és már tudtam is hogy mivel megyek haza. Aztán rábeszéltem magam, hogy nekem ebből vennem kell kettőt. Muszáj volt, a fonalvásárlás súlyos belső kényszer tud lenni. Utána találtam a Mama vertebrae mintát. Azt gondoltam ez tökéletes lesz, amikor Misit kendőben viszem, mert úgyis melegítjük egymást, és nem lifeg elöl semmi. Az is lett, csak azért nincs akciós kép rólunk, mert ahhoz vállalható fej kéne, szépségápolni pedig nincs idő. Szóval majd összeszedem magam. Addig gyönyörködjetek benne, hogy megkötve milyen szép ez a fonal.







Pihe-puha lett, ez tényleg egy luxusfonal. Kb 35 dkg ment bele, mutatom mi lett a maradékból.


2013. január 19., szombat

Birkózunk

 Mármint ezzel az új helyzettel. Egyelőre a napok átláthatatlanok, kiszámíthatatlanok. Sosem tudom, hogy mire lesz időm. Egy biztos, hogy kötni nincs. három vagy négy napja kötök egy újszülött méretű sapkát. Ezenkívül van egy kész kardigánom, amin az utómunkákat (blokkolás, szálak elrejtése, stb) sehogy sem bírom megcsinálni .Biztos lesz ez még jobb.

2013. január 17., csütörtök

Az év alkotója lettem!

Majdnem el is felejtettem ide kitenni, a Barkásoknál az év alkotója lettem. Nagyon jól esett, hogy ennyien szavaztatok rám, és a nyeremény is nagyon jól jött. Köszönöm mindenkinek!
Katt!

2013. január 14., hétfő

Driftwood

  Még Karácsony előtt elkészült a lebontott Bedfordból készült Driftwood pulcsi. Akkor nem fértem még bele, így csak most fotóztunk. A minta nagyon egyszerű, könnyen követhető, tervezem még, hogy megkötöm csíkosban, vagy valamilyen élénkebb színből. A nyakánál a szegélyt én máshogy csinálnám legközelebb, mert ez nem az igazi, vagy nekem nem sikerült szépen, nem tudom.
  A fazon nagyon kényelmes, a fonal nagyon jó meleg, de félek, hogy nem fogja bírni a mosást, kicsit mintha bolyhosodna...






Fonal: egyszer bontott Drops Alaska, 720 gr
Tű: 4,5 mm
A gombokat pedig kaptam Angliából.

Misi


December 31-én, 1.46-kor megérkezett hozzánk Misi. A szülés olyan volt, amilyet álmodtam magamnak, az első napok teltek nehezen, de már mindenki jól van.